Image

Kreće Dalmatinko cup, najmasovniji turnir za djevojčice i dječake

U neposrednoj blizini nogometnih terena u Stobreču, na kojima će u četvrtak startati 4. Dalmatinko cup, u restoranu Peperoncino, Domagoj Bojčić, glavni i odgovorni za veliki događaj, zajedno s dvije zvijezde ženskog nogometa, Anelom Lubinom iz ŽNK Split i Doris Vico iz ŽNK Marjan, predstavio je sve ono što će se zbivati narednih dana.

Dalmatinko cup 2019 igrat će se na pet travnjaka, u Stobreču, TTTS-u, Parku mladeži i Dugopolju, u šest muških i dvije ženske kategorije učestvuju 144 ekipe što ga čini najvećim u Dalmaciji, a više od 40 ekipa nije ni uspjelo upasti na turnir.

- Zadovoljstvo je imati u turniru i dječake i djevojčice, po to tome smo jedinstveni u Hrvatskoj. Prve godine smo krenuli s tri ekipe djevojčica, sada smo na šesnaest u dvije kategorije i tu nećemo stati. Ukupno će iz deset država biti oko 2400 sportista, najmanje 150 trenera, preko hiljadu roditelja bit će tu pet dana. Sretni smo i ponosni što smo stvorili ovakav turnir, respektabilne ekipe stižu poput Šahtara iz Ukrajine, pa poljskog Zaglebie, tu su i naše perjanice Hajduk i Dinamo. Jednaku pažnju posvećujemo svim ekipama, sva djeca su nam bitna – kaže Bojčić.

Lubina, jedna od najboljih igračica Splita, prvoplasirane ekipa u Prvoj hrvatskoj ligi i reprezentativka Hrvatske, bila bi sretna da je u njeno vrijeme kada se razvijala kao igračica bilo turnira poput Dalmatinka.

- Super je za djevojčice što postoje ovakvi turniri, ja kao curica nisam imala takvu priliku, a vjerujte mi da je za njihov nogometni razvoj igranje u toj dobi iznimno puno znači – kazala je Anela.

Na njene riječi nadovezala se Marjanova Doris Vico, stoperica pored koje se rijetko ko naigra. - Divno je biti u sportu, a nogomet je poseban. Mi svakim danom pokazujemo da nije rezervisan samo za muškarce. Sport otvara u našim očima neke druge stvari, nadograđuje nas, tako će biti i na Dalmatinko cupu – rekla je Doris.

Bosnu i Hercegovinu će, pored jednog od organizatora nekadašnjeg reprezentativca BiH Predraga Šimića, predstavljati Bambinosi, Academica, Željezničar, TOŠK, Sportino i Čelik. Turnir se igra od 2. do 5. maja.